Autumn

Zorgkosten

Zorgkosten

Financiering van de zorg

De zorg van Autumn kan op verschillende manieren gefinancierd worden. In principe is er altijd een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg nodig of een beschikking vanuit de gemeente Amersfoort. Met deze indicatie of beschikking kan Autumn zien of de benodigde zorg gefinancierd kan worden. Het is belangrijk om te weten dat Autumn op dit moment alleen nog zorg kan bieden gefinancierd vanuit de persoonsgebonden budget.(PGB) Het is een ieder zijn recht om een PGB aan te vragen en zelf te bepalen waar u uw zorg in wilt kopen. Vanuit Autumn bieden wij u graag ondersteuning aan bij dit proces.


Indien u zorg wenst te ontvangen en nog geen indicatie heeft, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam van uw gemeente. Weet u niet goed hoe dit moet, dan kunt u altijd contact met Autmn opnemen. Een medewerker van Autumn staat u dan graag te woord om uw vragen te beantwoorden en u in de aanvraag te ondersteunen.

Gemeente – Wmo

Autumn is gevestigd in de gemeente Amersfoort. Als u een inwoner van Amersfoort bent en zorg nodig heeft dan moet dit aangevraagd worden bij het wijkteam waarin u woonachtig bent. U krijgt dan een gesprek met het desbetreffende wijkteam en hierin wordt gekeken wat uw zorgvraag is en welke zorgaanbieder dit aan kan bieden in de gemeente Amersfoort. Autumn werkt op dit moment echter nog alleen d.m.v. persoonsgebonden budget (PGB). Elke inwoner die zorg of ondersteuning nodig heeft, heeft het recht op een PGB. Over een jaar willen wij meedoen met de zorginkoop van gemeente Amersfoort zodat wij Zorg in Natura (zin) kunnen bieden.

Zorgkantoor – Wlz

Vanuit de Wet Langdurige Zorg hebben mensen met een chronische aandoening of beperking recht op langdurige zorg. Deze indicatie wordt verstrekt vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg. (CIZ)  Vanuit de WLZ heeft u het recht om een persoonsgebonden budget (PGB) aan te vragen zodat u zelf kunt bepalen waar u uw zorg in wilt kopen. Vanuit deze PGB kunt u ervoor kiezen om Autumn in te huren als zorgaanbieder.

Vragen? Bel, mail of maak een afspraak om langs te komen.

Wil jij weten of Autumn iets voor jou kan betekenen neem dan contact met ons op door middel van het aanmeldformulier. Wij zullen dan direct contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.